Un primar de 65 de ani s-a căsătorit cu o fată de 16 ani după ce a numit-o pe mama ei într-o funcție la primărie

primar brazilia
Foto: Portal Palmeiras de Goiás (Facebook)

Un primar brazilian în vârstă de 65 de ani s-a căsătorit cu o tânără de 16 ani la două zile după ce a numit-o pe mama fetei într-o funcție în primărie, relatează „Daily Mail”.

Hissam Hussein Dehaini, primarul orașului Aracáuria din sudul Braziliei, s-a căsătorit cu Kauane Rode Dehaini pe 15 aprilie, la 4 zile după ce fata a împlinit 16 ani.

În trecut, primarul a mai fost căsătorit de 5 ori. Acum este la cea de-a șasea soție.

Cu doar două zile înainte de căsătorie primarul a numit-o pe Marilene Rode, mama soției sale adolescente, în funcția de secretară pentru Cultură și Turism. Anterior, ea fusese directoare a Departamentului pentru Educație, însă noua funcție i-a adus o creștere salarială de 1.500 de dolari.

Și mătușa fetei, Elizangela Rode, lucrează ca secretară pentru planificarea orașului din octombrie 2022.

În urma scandalului izbucnit, procurorii din statul Parana din Brazilia au anunțat că investighează dacă primarul s-a folosit de influența sa ca funcționar public pentru a angaja membri ai familiei sale în funcții publice. La scurt timp după anunț, primarul le-a revocat din funcții pe Marinele și Elizangela Rode.

primar brazilia
Foto: Portal Palmeiras de Goiás (Facebook)

Nu este pentru prima dată când Hissam Hussein Dehaini face așa ceva. Și în primul său mandat de primar el a numit în funcții oficiale membri din familia soției sale de la acea dată.

În 2019, Organizația Societății Civile de Interes Public l-a investigat pentru că a numit mai mulți membri ai familiei, inclusiv pe soția sa de la acea vreme și două fiice, în funcții de administrație municipală. Însă nu a fost condamnat.

Hissam Hussein Dehaini, tată a 16 copii, a fost căsătorit de 6 ori de-a lungul vieții. Prima dată s-a căsătorit în 1980.

Potrivit presei, el a fost arestat în noiembrie 2000, în cadrul unei anchete privind traficul de droguri. Procurorii au susținut că el protejează traficanții de droguri și mituia polițiști pentru protecție. Însă nu a fost condamnat pentru niciuna dintre acuzații.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.