Un primar a renunțat la zilele orașului pentru a repara drumurile avariate de inundații

Primarul unui orășel din nordul României a luat decizia de a renunța la zilele localității, pentru a folosi banii alocați în acest scop la repararea străzilor distruse de inundațiile din luna iulie.

Decebal Isachi este primarul orașului sucevean Dolhasca, localitate care numără circa 10.000 de locuitori. În urma inundațiilor care au distrus mai multe drumuri, orașul a primit de la stat ajutoare de doar 16.000 de lei, o sumă derizorie în raport cu daunele provocate de ploi.

Confruntându-se cu această situație, primarul a decis să aloce pentru reparații banii alocați localității pentru zilele orașului, adică suma de 80.000 de lei.

„Vreau sa comunic o decizie pe care am luat-o astăzi după ce mi s-a comunicat suma de la Guvern României şi al tuturor românilor, pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a podeţelor calamitate în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioada.

Oraşul Dolhasca a primit «generoasa» sumă de 16.000 de lei, mulţumesc pe această cale celor care s-au gândit că aceşti bani sunt suficienţi pentru a rezolva măcar în parte avariile care s-au constatat în urma vizitei în teren a comisiei mixte, Prefectura, ISU, SGA Suceava şi a specialiştilor în drumuri, dar sunt buni şi ăştia la ceva.

Am luat decizia, pe care oricum aş fi luat-o, să propun, în şedinţa de consiliu, rectificarea bugetului în vederea transferului de sume care au fost alocate pentru organizarea Zilelor orașului Dolhasca către repararea drumurilor de pe raza oraşului şi a satelor aparţinătoare.

Pentru cei care nu înţeleg aceasta decizie o să postez imagini cu parte din aceste drumuri pentru a fi mai clar în acest sens. Vă mulţumesc pentru înţelegere şi sper ca la anul, dacă vremea ne ajută, vremurile şi o să avem şi bani în buget, să reuşim să organizăm acest eveniment împreună cu dumneavoastră şi pentru dumneavoastră”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

dolhasca drumuri inundatii
Unele drumuri din Dolhasca au fost pur și simplu distruse de inundații

Zilele orașului urmau să aibă loc la jumătatea lunii august, pe 18 și 19.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.