Un poștaș a furat pensia unei femei și a semnat în locul ei talonul de primire. Ce condamnare a primit

poșta română
Foto: Pagina de Facebook Poșta Română

Un poștaș din județul Alba a furat pensia unei femei. Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la închisoare cu suspendare, relatează alba24.ro.

Poștașul a cosmis fapta în urmă cu 2 ani, în august 2021. Pe atunci, el avea 65 de ani și se angajase de 1 an la Poșta Română.

La acea dată, el a păstrat suma de 17.240 de lei, bani ce reprezentau sumele restante din pensie pe care trebuia să le primească o femeie din localitatea Berghin. Poștașul nu a livrat banii și a semnat în locul ei talonul de primire.

În data de 8 septembrie 2021, femeia a mers la poștă și a spus că nu a primit suma de 17.240 de lei. Angajatele au verificat sesizarea și i-au spus că în sistem apărea ca fiind plătită.

Poștașul a fost chestionat de superiori. Inițial a negat că ar fi furat pensia femeii, însă până la urmă și-a recunoscut fapta.

Bărbatul a fost trimis în judecată, iar procesul s-a finalizat acum, după 2 ani. Magistrații de la Judecătoria Alba Iulia l-au condamnat la 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare. De asemenea, el trebuie să returneze suma de bani furată, la care se adaugă o dobândă.

Decizia nu este definitivă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.