Un polițist și o educatoare, eroii primei zile de școală în România

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

O educatoare din Craiova le-a transmis părinților copiilor din grupa ei să nu-i aducă flori în prima zi a anului școlar, iar banii respectivi să-i doneze pentru construirea primei Clinici de oncologie și radiologie pediatrică din România, un proiect de care se ocupă asociația „Dăruiește viață”.

Educatoarea a spus că bucuria buchetului de flori pe care o primește este imensă, iar din această bucurie vrea să dea mai departe.

Fiecare părinte adonat câte 70 de lei, iar cei mici au primit câte un tricou, precum și acțiuni onorifice la viitorul spital pediatric. Pentru construirea spitalului este nevoie de 8 milioane de euro, iar reprezentanții asociației speră să ridice construcția până la sfârșitul acestui an.

Tot ieri, în prima zi de școală, după ce s-a prezentat la datorie la Școala Gimnazială Nr. 3 din Slatina, un polițist a postat pe Facebook un clip în care apare în timp ce îi dă haine și încălțăminte unui copil de vârsta grădiniței.

„Discriminarea rromilor, o consecință a celor ignoranți! Spuneti nu discriminării de orice natură! În timpul meu liber fac acțiuni umanitare prin intermediul Crucii Roșii Olt.

Acum am ales sa postez această „ispravă” datorită subiectului sensibil amintit mai sus!

Rrom, român, bulgar, german, cu toții suntem ființe umane dar cel mai important, toți am fost copii!

Asta ca răspuns la întrebarea de ce am ales să postez și nu am lăsat-o doar pentru sufletul meu!”, a scris poțistul pe pagina de Facebook Traffic Police.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.