Un polițist român infectat cu coronavirus a murit

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Un agent de poliție din județul Olt, care era infectat cu COVID-19, a murit sâmbătă, la București.

Potrivit Sindicatului Europol, Alexandru Gibea, șeful Postului de Poliție Ipotești, la Secția 4 de Poliție Rurală Coteana, este primul polițist român care își pierde viața în epidemia de coronavirus din România.

Până astăzi, în România, și-au pierdut viața 1.410 persoane din cauza noului coronavirus.

Polițistul din Olt fusese transferat, în urmă cu câteva zile, la București, la Inistitutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, la Terapie Intensivă.

”Colegul nostru fusese confirmat cu noul coronavirus alături de ajutorul său, iar la o zi distanţă, a fost testat pozitiv şi un alt coleg din cadrul Postului de Poliție Brebeni, cu care efectuase acţiuni comune. Ulterior, a fost confirmată cu coronavirus şi soţia și fiica acestuia, cât și soția ajutorului şefului de post din Ipoteşti”, a transmis Sindicatul Europol.

Agentul a murit sâmbătă seară, din cauza complicațiilor.

”Aceasta nu poate fi decât o dovadă destul de clară că polițiștii, prin natura misiunilor pe care le desfășoară, sunt expuși la a fi infectați cu acest tip de virus, în timp ce MAI încearcă să ascundă cifrele cu polițiști infectați, aceste informații nefiind date publicității. Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, polițiștii nu au fost luați în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii aflate în prima linie”, a mai transmis sindicatul polițiștilor.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în România este în creștere în ultimele zile, după ce, timp de mai multe săptămâni, situația epidemiologică din țara noastră părea a fi stabilă și ținută sub control.