Un polițist local a fost bătut de un bărbat căruia i-a cerut să-și pună mască de protecție

Un incident violent a avut loc marți, 2 noiembrie, la intrarea în Piața Centrală din Vaslui. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de luat vederi din zonă. Un polițist local a fost luat la bătaie de un bărbat căruia i-a cerut să-și pună masca de protecție.

În filmare se observă cum polițistul local i se adresează bărbatului care nu purta masca de protecție. Acesta ignoră observația agentului și își continuă deplasarea. După câteva momente, se întoarce din drum și îi dă o palmă peste ceafă polițistului local, apoi îl lovește cu pumnii. Polițistul încearcă să scape, însă nu face față tânărului care s-a năpustit asupra sa.

Mai mulți clienți au asistat la scandal, adăpostindu-se după o ușă. După ce l-a lovit pe polițist, agresorul a părăsit zona.

Agentul Poliției Locale Vaslui a reclamat incidentul, iar la scurt timp agresorul a fost identificat și prins. Acesta are 45 de ani și este din localitatea Muntenii de Jos. Pe numele său procurorii au emis un mandat de reținere pentru 24 de ore și urmează să se decidă dacă va fi propus pentru arestare la Judecătoria Vaslui.

Directorul Poliției Locale Vaslui, Sorin Catană, spune că este primul caz cu care se confruntă de la începutul pandemiei, în care un agent de poliție este agresat pentru că solicită respectarea normelor sanitare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.