Un polițist a cerut de la șeful lui un porc: „Aș dori să aibă greutatea în jur de 160 kg”

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

O anchetă a început la IPJ Giurgiu, după ce un polițist de la Rutieră i-a trimis comandantului o solicitare scrisă în care îi solicită să îi dea un porc de Crăciun. Agentul ar fi fost păcălit de un coleg, care i-a spus că șefii instituției sunt obligați prin lege să îl recompenseze cu un porc, iar masa animalului este stabilită în funcție de vechime.

„Am onoarea să vă expun următoarele: vă rog să aprobați repartizarea unui porc de Crăciun conform ordonanței nr. 114/2018 din data de 17.11.2021. Având în vedere că am o vechime de 4 ani la Serviciul rutier Giurgiu, aș dori să aibă greutatea în jur de 160 kg. Față de cele expuse, rog dispuneți” – a scris polițistul în „Raportul” său datat 19.11.2021 și adresat șefului Serviciului Rutier Giurgiu.

După ce această solicitare a ajuns la comandant, a început o anchetă, iar acum se fac verificări pentru a se stabili cum s-a ajuns în această situație. Atât cel care a trimis cererea, cât și cel care l-a păcălit ar putea fi sancționați.

Conducerea Poliției Giurgiu a transmis că nu este nicio lege sau ordonață de urgență care să le permită angajaților să primească porci de Crăciun.