Un politician care milita împotriva vaccinării s-a îmbolnăvit de varicelă

FOTO: dfuhlert/Pixabay.com
FOTO: dfuhlert/Pixabay.com

Massimiliano Fedriga, un politician italian populist, care a dus o campanie împotriva vaccinării obligatorii la copii, a fost interant la spital patru zile pentru că s-a îmbolnăvit de varicelă. Guvernator al regiunii italiene de nord Friuli-Veneţia Giulia şi oficial de rang înalt alt partidului anti-imigranţi Liga Nordului, politicianul a fost luat în derâdere pe reţelele de socializare după ce a recunoscut că este bolnav de varicelă. Acesta s-a declarat împotriva decretului Lorenzin care impune vaccinarea la copiii din Italia.

Politicianul a răspuns și criticilor de pe rețelele sociale spunând că deși a fost împotriva decretului de vaccinare obligatorie, s-a arătat „de acord cu vaccinurile”. Începând din luna martie, părinții riscă să fie amendați cu până la 500 de euro dacă își trimit la școală copiii nevaccinați. De asemenea, copiilor sub șase ani li se poate refuza înscrierea la școală.

Noua lege a apărut pe fondul unei creşteri a numărului de cazuri de rujeolă, însă oficialii italieni afirmă că ratele de vaccinare s-au îmbunătăţit de la introducerea noilor prevederi.

România se confruntă cu o epidemie de rujeolă. Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a declarat că în opt județe din țară au fost confirmate 30 de cazuri de rujeolă în perioada 28 ianuarie – 1 februarie.

Conform datelor trimise de Institutul Național de Sănătate Publică, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în țara noastră este de 15.733 din care 60 de decese.

Una dintre principalele teorii ale anti vacciniștilor a fost din nou negată cu ajutorul unei cercetări științifice. O echipă de cercetători din Danemarca a realizat un amplu studiu cu privire la presupusele legături între vaccinarea împotriva rujeolei, oreionului sau rubeolei și dezvoltarea autismului.

La cercetare au participat 650.000 de copii născuți în perioada 1999 – 2010. Studiul întărește concluzia la care au ajuns și multe alte cercetări: Nu există nicio legătură între vaccinare și dezvoltarea autismului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.