Un pod din Neamț s-a prăbușit. A fost reabilitat în urmă cu câteva luni

Podul din localitatea Luțca, județul Neamț, s-a prăbușit la doar jumătate de an după ce a fost redeschis, în noiembrie 2021. Potrivit Roman TV, pe pod, la momentul prăbușirii, se afla o dubiță și un camion.

Potrivit Poliției, a fost rănit șoferul autoutilitarei, un bărbat în vârstă de 56 de ani. În august 2020, podul de Luțca a intrat în reparații capitale, după ce a fost exploatat 30 de ani. Valoarea investiției a fost de 8,3 milioane de lei, iar lucrările au fost executate de Darcons SRL, potrivit Roman TV.

Președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, spunea la redeschiderea podului că au fost făcute teste de rezistență și că podul este sigur.

„Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani, podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic. Zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone.” a spus Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, în noiembrie 2021, când podul de la Luțca a fost redeschis, potrivit Roman TV.

În octombrie 2022, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, spunea că se ocupă să modernizeze județul Neamț și că podul hobanat de 216 metri de peste râul Siret, care se află în administrația Consiliului Județean, va fi redeschis înainte de termenul contractual.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.