Un pasager a fost împins în mare de echipajul unui feribot din Grecia și s-a înecat

feribot grecia
Foto: Films42 / pixabay.com

Un pasager care voia să se îmbarce pe un feribot în portul Pireu de lângă Atena, Grecia, a fost împins în mare de un membru al echipajului și a murit înecat, relatează „The Guardian”.

Incidentul, care a fost surprins de camerele de supraveghere, a iscat o întreagă dezbatere în Grecia.

Un videoclip care a devenit viral îl arată pe Antonis Kargiotis, în vârstă de 36 de ani, alergând spre rampa de încărcare a feribotului, însă membrii echipajului îl opresc și nu îl lasă să intre în feribot.

Pasagerul este împins înapoi pe rampă de unul dintre ei, în timp ce feribotul continuă să se îndepărteze de dană. La un moment dat, după ce feribotul se desprinsese de țărm, bărbatul a căzut în mare. El a fost luat de ape și s-a înecat.

În ciuda faptului că alți pasageri au țipat că bărbatul se află în apă, feribotul a plecat conform programului inițial. Corpul său a fost în cele din urmă recuperat.

În urma incedidentului, ministrul grec al Marinei Comerciale a demisionat din funcție. Miltiadis Varvitsiotis a stârnit indignare, după ce a părut că le ia apărerea membrilor echipajului.

În scrisoarea sa de demisie, postată online luni, el a spus că „uciderea lui Antonis Kargiotis de către membrii echipajului [feribotului] Blue Horizon ne-a șocat pe toți”.

Acum, căpitanul feribotului și 3 membri ai echipajului sunt anchetați penal pentru moartea lui Kargiotis.

Foto: Films42 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.