Un pasager a fost dat jos din avion pentru că nu purta mască

Foto: Pixabay

Un pasager american a fost dat jos dintr-un avion al companiei aeriene American Airlines pentru că nu a dorit să poarte mască de protecție.

Masca de protecție este obligatorie potrivit regulilor actuale ale companiei aeriene. Brandon Straka a fost coborât din aeronavă la New York, lui nefiindu-i permisă reîmbarcarea în zborul către Dallas.

Este primul incident de acest tip din Statele Unite ale Americii de la introducerea noilor norme de siguranță în transportul aerian.

Purtarea măștii în avion nu este cerută de lege, însă companiile aeriene au impus acest lucru în regulamentele proprii, atât pentru pasageri, cât și pentru echipaje.

Bărbatul american a refuzat să poarte mască și a fost coborât din avion. Aeronava a decolat de pe aeroportul La Guardia cu 4 minute întârziere.

Brandon Straka primise o mască din partea companiei aeriene, însă a adăugat că a dat-o jos după ce s-a așezat pe locul său și că nimeni nu s-a plâns de acest lucru.

”E o nebunie. Nebunie curată”, a scris Straka pe o rețea de socializare, potrivit CNN, adăugând: ”Nu mai avem posibilitatea de a alege. Eu cred că este greu și prohibitiv să porți mască”.

Americanul se plânge că obișnuiește să zboare des și că până acum nimeni nu s-a plâns de faptul că nu a ținut masca pe față.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.