Un parlamentar a fost concediat deoarece ce nu a venit niciodată la muncă în 7 luni de mandat

parlament ședință
Foto: LoboStudioHamburg / pixabay.com

Un YouTuber care a ajuns parlamentar în Japonia a fost dat afară deoarece nu a venit niciodată la muncă, anunță BBC.

Yoshikazu Higashitani, cunoscut drept GaaSyy pe YouTube, a fost concediat de colegii săi din Senat deoarece timp de 7 luni nu a venit nici măcar o dată la ședințele Parlamentului.

Higashitani, celebru pe internet datorită clipurilor video în care comentează viața vedetelor, a fost ales membru în camera superioară a forului legislativ în iulie 2022.

Doar alți 2 parlamentari au fost concediați în istoria Japoniei începând cu 1950, iar YouTuberul este primul parlamentar dată afară din cauza absenteismului.

Se pare că Higashitani locuiește în Emiratele Arabe Unite și că a refuzat să vină la Parlament deoarece se teme să nu fie arestat din cauza unor acuzații de fraudă și de defăimare.

Săptămâna trecută, parlamentarii i-au cerut influencerului să vină în forul legislativ pentru a-și cere scuze personal pentru absența sa îndelungată. Dar Higashitani nu a venit.

În schimb, el a anunțat pe YouTube că se duce în Turcia și că își va dona salariul pentru supraviețuitorii cutremurului din această țară.

Un coleg de partid al lui Higashitani a susținut că a-l da afară pe motiv de absenteism este ilegal. Însă comitetul de parlamentari a votat unanim pentru concediere.

Foto: LoboStudioHamburg / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.