Un pacient cu coronavirus din Timișoara a refuzat tratamentul, iar după câteva zile a murit

spital medic deces pacient bolnav
Foto: 12019 / pixabay.com

Un pacient din Timișoara, în vârstă de 50 de ani, care a refuzat tratamentul pentru coronavirus, nedorind să fie ”cobai pentru experimente”, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”.

Pacientul a refuzat tratamentul cu Remdesivir, medicamentul care ameliorează starea bolnavilor de coronavirus, pe motiv că ”nu vrea să se facă experimente pe el”.

”Pacientul a venit, s-a internat, iar starea lui s-a deteriorat până a ajuns în secția de terapie intensivă. În momentul în catre am vrut să-l punem sub tratament cu Remdesivir, deși colegii mei din Terapie intensivă au insistat cu informații medicale, ca să-l ajute să înțeleagă procesul terapeutic, pacientul a refuzat de mai multe ori, vehement, chiar acuzând personalul din Terapie intensivă că fac experimente pe el. În fața acestei atitudini, am rămas doar simpli spectatori și starea pacientului s-a înrăutățit de la zi la zi până când astăzi a survenit decesul”, a povestit managerul spitalului, Cristian Oancea, la Digi24.

Medicamentul Remdesivir, autorizat în SUA, poate fi folosit în România doar în studii clinice. Potrivit medicilor, dacă ar fi acceptat tratamentul cu acest medicament, pacientul ar fi putut fi salvat.

”Dorința pacientului, atât timp cât este conștient, este suverană, după care, când a intrat în faza de comă, practic nu s-a mai încadrat în criteriile terapeutice de Remdesivir”, a mai explicat dr. Cristian Oancea.

”Legal, noi nu avem pârghii. Nu putem să facem bine cu forța. Lumea trebuie să înțeleagă că noi suntem aici o echipă profesionistă, în sprijinul și pentru viața lor”, a concluzionat managerul.