Un pacient COVID și-a ucis colegul de salon când acesta a început să se roage

spital medic deces pacient bolnav
Foto: 12019 / pixabay.com

Un bărbat în vârstă de 37 de ani California, SUA, internat în spital cu COVID, este acuzat de crimă și infracțiune motivată de ură după ce ar fi luat un tub de oxigen și și-ar fi lovit un coleg de salon care începuse să se roage, relatează BBC.

Jesse Martinez s-a enervat în momentul în care bătrânul de 82 de ani a început să se roage, a anunțat Poliția din Los Angeles. Victima a murit a doua zi după atac.

Cei doi pacienți erau internați într-un salon de două persoane din Spitalul Antelope Valley din Lancaster, în sudul Californiei. Poliția a anunțat că cei doi nu se cunoșteau.

„Suspectul s-a enervat în momentul în care victima a început să se roage. După aceea, el a lovit victima cu un tub de oxigen”, a anunțat Poliția într-un comunicat de presă.

Jesse Martinez este acuzat acum de crimă, de infracțiune motivată de ură și de abuz asupra unei persoane în vârstă.

Infracțiunea motivată de ură este un tip de infracțiune ce are loc atunci când victima este vizată din cauza apartenenței sale, reală sau presupusă, la un anumit grup social, de obicei definit de rasă, religie, orientare sexuală, dizabilitate, etnie, naționalitate, vârstă, identitate de gen sau partid politic.

Miercuri, SUA au raportat alte 228.131 de noi cazuri de COVID-19 și 3.359 de decese. În total, de la debutul pandemiei, în această țară s-au înregistrat 18,9 milioane de cazuri de coronavirus și peste 334.000 de decese.

Pe de altă parte, campania de vaccinare din SUA a debutat în forță, iar 1 milion de americani au fost deja vaccinați. SUA și-au propus ca până la jumătatea anului viitor să vaccineze 200 de milioane de persoane (dintr-o populație totală de aproximativ 320 de milioane).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.