Un oraș turistic din Italia vrea să interzică închirierea de tip Airbnb

FOTO: CEphoto, Uwe Aranas/Wikimedia Commons
FOTO: CEphoto, Uwe Aranas/Wikimedia Commons

Unul dintre cele mai vizitate orașe din Italia, Florența, vrea să interzică folosirea proprietăților rezidențiale pentru închirierea pe termen scurt prin platforme de tip Airbnb. Interdicția ar urma să fie aplicată pentru centrul istoric al orașului.

Primarul Florenței, Dario Nardella, a transmis că vor fi luate măsuri la nivel local, pentru că la nivel național reglementările din acest punct de vedere sunt dezamăgitoare.

Primarul plănuiește să blocheze noi contracte de închiriere pe termen scurt și să ofere scutiri de taxe pentru a încuraja forme permanente de rezidență.

Deficitul de proprietăți, închirieri de vacanță pe termen scurt și inflația ridicată au condus la o criză a locuințelor, motiv pentru care persoanele cu venituri mici și studenții sunt puternic afectați în Italia.

Guvernul italian lucrează la un proiect de lege, care, potrivit presei italiene, ar cere ca fiecare proprietate rezidențială închiriată turiștilor să aibă un cod național de identificare pentru a ajuta la urmărirea și reglementarea închirierii. Cei care nu se conformează ar risca o amendă de până la 5.000 de euro.

În plus, autoritățile din cele mai vizitate orașe ar avea dreptul de a impune un sejur minim de două nopți în centrul orașelor.

FOTO: CEphoto, Uwe Aranas/Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.