Un ofițer anticorupție sub acoperire s-a angajat ca șofer de TIR pentru a-i prinde pe polițiștii șpăgari din vamă

FOTO: Poliția de Frontieră/Facebook
FOTO: Poliția de Frontieră/Facebook

Un ofiţer de la Direcția Generală Anticorupție care avea atestat de şofer profesionist a fost autorizat ca investigator sub acoperire şi, sub un nume de cod, a lucrat luni de zile la o firmă de transporturi, ca şofer de TIR, pentru a obține probe în privința corupției angajaților din Poliția de Frontieră, relatează publicația ebihoreanul.

Locuitorii din localitatea Borş se plângeau de ani de zile faptul că unii şoferi de TIR depășeau coloanele de la frontieră şi ocoleau prin satul lor, deşi indicatoarele rutiere limitau la 5 tone greutatea admisă pe şoseaua ce străbate localitatea.

Anchetatorii au descoperit acum că TIR-iștii erau dirijaţi în zonă chiar de poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei din Borş, care îi „taxau” pentru a le permite să treacă peste rând, mai notează sursa citată.

În urma investigației realizate de ofițerul sub acoperire, care a fost plecat inclusiv în curse externe, a ieșit la iveală că 6 agenţi ai Poliţiei de Frontieră primeau astfel de șpăgi.

Anchetatorii afirmă că cei 6 au pretins și primit sume cuprinse între 50 lei și 100 euro de la șoferii de TIR care intrau ori ieșeau din ţară, ca să nu-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu (nu le verificau documentele, îi lăsau să treacă peste rând, în faţa altor transportatori, și chiar le permiteau să nu înregistreze eventualii pasageri care ar fi trebuit să intre în carantină).

Acum, cei 6 agenți de la Punctul de Trecere a Frontierei sunt anchetați pentru luare de mită.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.