Un nou „azil al groazei” a fost descoperit în București. 18 bătrâni dormeau pe saltele la demisol

azil demisol
Foto: Știrile PRO TV

Un nou „azil al groazei” a fost descoperit, marți, în București, pe o stradă din sectorul 4, după un apel anonim la 112, anunță Știrile PRO TV.

În urma apelului telefonic, un echipaj de poliție s-a deplasat la adresa respectivă. Oamenii legii au descoperit că acolo funcționa azilul de bătrâni „La Vecinul cel Bun”.

În cămin se aflau 50 persoane, iar 18 dintre acestea au fost găsite la demisolul clădirii, dormind pe saltele aruncate direct pe jos şi pe o canapea.

Administratorul azilului a spus că persoanele care se aflau la demisol au fost duse acolo deoarece la etajele superioare ale azilului se efectuau lucrări de renovare, dispuse în urma unor controale anterioare de către autoritățile statului.

Administratorul a menționat că societatea a mai fost sancţionată contravenţional anterior pentru încălcarea legislației şi că la acest moment azilul nu deţine licență de funcționare, fiind în curs de obținere.

Azilul în cauză a fost închis în urma unui control efectuat în luna iulie.

În aceste condiții, la „Vecinul cel Bun” ar fi fost instituită paza cu un echipaj de poliție, precum şi cu un echipaj al Jandarmeriei. A rămas acolo și un echipaj medical, pentru a prelua persoane în caz de nevoie.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.