Un nou atac armat în Serbia. Un bărbat a împușcat mortal 8 oameni

atac armat serbia
Miercuri, un adolescent de 13 ani și-a împușcat colegii. Foto: Captură video Inside Edition (YouTube)

Un nou atac armat s-a produs în Serbia, la doar două zile după ce un elev și-a omorât colegii de școală, anunță BBC.

Vineri, un bărbat a fost arestat după ce a împușcat mortal 8 oameni și a rănit alți 10. Suspectul a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mișcare, în apropiere de satele Mladenovac și Dubona, aflate la 60 de kilometri sud de Belgrad.

Potrivit mass-media locale, atacatorul – un bărbat în vârstă de 20 de ani – a început să tragă în oameni cu o armă automată, după ce în seara precedentă se certase cu un polițist într-un parc din Dubona.

Bărbatul a deschis focul din mașină, omorând 8 oameni și rănind mulți alții.

Miercuri, un adolescent a împușcat mortal 9 oameni într-o școală din Belgrad (8 colegi de școală și un paznic).

În urma atacului de miercuri, guvernul sârb a cerut legi mai aspre pentru deținătorii de arme.

Potrivit BBC, atacurile armate sunt extrem de rare în Serbia deoarece țara are legi stricte în privința deținerii de arme. Însă Serbia se află pe primele locuri în Europa la numărul de proprietari de arme.

În 2019, se estima că erau aproximativ 39,1 arme de foc la 100 de oameni în Serbia (a treia cea mai mare rată din lume, după SUA și Muntenegru). Foarte multe arme sunt deținute ilegal, acestea rămânând în mâinile populației în urma războaielor din anii ’90.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.