Un nou abator de pui va fi înființat în România. Vor fi angajați 600 de oameni

pui găini
Foto: creisi / pixabay.com

Un nou abator de pui va fi înființat în România, în urma unei investiții de 50 de milioane de euro, din care 15 milioane de euro ajutor de stat. 600 de oameni vor fi angajați, relatează „Adevărul”.

Noua unitate de producție pentru procesarea cărnii de pasare va fi construită în comuna Frâncești din județul Vâlcea, de Grupul românesc Carmistin.

Abatorul va avea o capacitate de procesare de 200.000 de pui pe zi și va fi gata la sfârşitul acestui an, urmând să înceapă producția anul viitor.

Cu o cifră de afaceri de peste 1,8 miliarde de lei, Grupul Carmistin este în prezent unul dintre cei mai importanţi producători de alimente din România, cuprinzând peste 20 de companii active în producţia de carne de pasăre şi ouă, creşterea porcilor, creşterea bovinelor şi în producţia de cereale.

Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii specializate, grupate în 4 divizii de producție – pui, porc, vită și agricultură. Principalele companii sunt Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food&Distribution, Carmistin Trading, Carmistin International, Pajo Agriculture.

Foto: creisi / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.