Un mort a primit două certificate de deces cu dignostice diferite. Amândouă sunt semnate de același medic

FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com
FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com

Pe numele unui pacient care a decedat la un spital din Făgăraș au fost emise două certificate de deces cu două diagnostice diferite. Cele două sunt semnate de același medic, potrivit Digi24.

Pacientul a decedat la începutul acestui an la Spitalul Municipal din Făgăraș. În primul certificat de deces se menționează că omul a murit din cauza agravării mai mult boli de care suferea, iar în al doilea certificat, pe lângă boli este specificat și faptul că pacientul, în vârstă de 74 de ani a avut coronavirus.

În cele 13 zile de spitalizare, pacientului i s-au făcut două teste pentru COVID-19, al doilea însă a fost emis după moartea bărbatului.

Între timp, pacientul care a decedat la spital a fost depus la capelă, unde fiul său a stat cu el. Ulterior, fiul bărbatului a fost sunat de Direcția de Sănătate Publică și a fost anunțat că tatăl său a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

Potrivit medicilor, al doilea certificat de deces reprezintă o completare la primul certificat.

Conducerea spitalului a transmis că a deschis o anchetă în acest caz.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.