Un model de iPhone a fost retras de pe piața franceză din cauza radiațiilor

Agenția Națională de Frecvență, care supraveghează frecvențele radio, precum și expunerea publicului la radiații electromagnetice, a impus guvernului francez să retragă de pe piață iPhone 12.

Acest lucru se datorează cantității excesive de unde electromagnetice emise de telefon capabile să fie absorbite de corpul uman. În acelaşi timp Agenția a cerut companiei Apple să rezolve cât mai rapid problemele acestui model, potrivit Euronews.

Conform legislaţiei europene, un telefon, atunci când este ţinut în mână sau în buzunar, pentru a proteja corpul uman de absorbţia radiaţiilor trebuie să emita maxim 4W/Kg. Testele efectuate de Agenția Franceză au constatat un nivel mediu de emisii de aproximativ 5,74 W/Kg.

Potrivit declarației autorității franceze de reglementare, actualizările corective pentru iPhone 12 vor fi monitorizate de agenție, iar în cazul în care nu funcționează, Apple va trebui să recheme definitiv și telefoanele vândute deja.

Cu toate acestea, compania Apple a contestat concluziile, susţinând că dispozitivul respectă toate normele care reglementează radiațiile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.