Un medic stomatolog a devenit campioană națională la fitness. Cum arată la 47 de ani

Virginia Laic. Foto: Cipri&Anca / Facebook Virginia Laic

În vârstă de 47 de ani, Virginia Laic, un medic stomatolog din Roman, judeţul Neamţ, a devenit campioană naţională la fitness, relatează adevărul.ro.

Ea a obţinut medalia de aur la Cupa României, la categoria „bikini fitness masters 45 +“. De asemenea, ea a cucerit medalia de bronz la categoria „fit model“.

Competiţia a fost organizată la Cluj-Napoca de către Federaţia Română de Culturism şi Fitness în perioada 28-29 aprilie.

Au concurat, la diverse categorii, aproximativ 300 de sportivi de la diverse cluburi din ţară şi din străinătate.

„Plâng acum, vreo două zile am fost încă sub adrenalină, plâng de bucurie pentru rezultatele obținute și mai ales cu recunoștință pentru toată susținerea primită pe parcursul întregii pregătiri, care a fost una relativ scurtă și extrem de anevoioasă și intensă (9 săptămâni cu câte 2 antrenamente pe zi, ce au urmat unei perioade de 2 luni de activitate sportivă limitată de prezența unei contracturi musculare, reticentă la multiple proceduri).

Virginia Laic. Foto: Cipri&Anca / Facebook Virginia Laic

9 săptămâni în care am ezitat aproape zilnic, în care m-am întrebat dacă am făcut alegerea corectă să particip la această competiție, 9 săptămâni în care mi-am stresat antrenorul, familia, colegii și prietenii (unii dintre ei mi-au devenit și mai apropiați, alții m-au abandonat-dar nu pot avea pretenții, când eu însămi am vrut să abandonez proiectul, chiar și cu o zi înainte de competiție)”, a povestit campioana pe pagina sa de Facebook.

„În fine, ideea e că dincolo de toate provocările de ordin fizic, mental și psihic, în sală, la muncă sau acasă, am reușit să-mi adun toate fărâmele de energie, să-mi pun zâmbetul de dentist care se respectă, pe față și pe tocuri, să accept că am făcut tot ce era omenește posibil, să-mi reamintesc că nu mă prezint acolo pentru premii și medalii, ci pentru bucuria de a participa și pasiunea pentru fitness în special, și mișcare în general, dar și pentru inspirația pe care mi-ați împărtășit de atâtea ori că o reprezint pentru voi.

Virginia Laic. Foto: Cipri&Anca / Facebook Virginia Laic

Și vreau să folosesc acest prilej și această 🏆 a României, proaspăt adusă la Roman (cea de anul trecut se cam învechise), pentru a vă îndemna să nu renunțați la visurile voastre, să luptați pentru ele, oricât de grele/mari vi s-ar părea obstacolele ivite pe traseu, să alungați scuzele, să-mi și să vă întăresc încă o data convingerea ca NU EXISTĂ NU POT atunci când există un țel și o pasiune ce te mână spre el. (Where there’s a will, there’s a way!), că suntem mult mai puternici decât ne simțim în unele momente, că mai putem un pic, atunci când simțim că suntem la capătul puterilor, că nu suntem niciodată singuri și mai ales, că cineva acolo sus mereu ne iubește, chiar și atunci când noi nu știm sau uităm să o facem!

Știu că poate suna a clișeu, dar puneți suflet și pasiune în tot ceea ce faceți, multă muncă și multă disciplină și rezultatele nu au cum să nu apară, când sunteți pregătiți să le primiți! NEVER GIVE UP!”, a mai scris ea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.