Un medic ATI și-a exprimat revolta față de „tupeul” unor bolnavi COVID nevaccinați

Un medic din Timișoara și-a exprimat revolta față de „tupeul” unor pacienți infectați cu noul coronavirus, nevaccinați, care nu cred în boală și ajung la spital cu afectare pulmonară de 80-90%, după ce s-au tratat acasă săptămâni în șir.

Pacienţii sau aparţinătorii acestora încep să le spună medicilor cum să-i trateze. În plus, se plâng că aşteaptă cu zilele în UPU pentru a li se găsi un loc pentru internare, spune medicul.

„Ori cât de receptiv aş fi, nu am cum să înţeleg tupeul unora! Ajung în UPU bolnavi, aduşi de aparţinători sau de ambulanţă, după 2-3 săptămâni de stat acasă cu o saturaţie de 40%, pentru că s-au tratat cu tot ce au găsit pe Facebook, că doar e plin de experţi pe acolo…Nevaccinaţi, că nici în aşa ceva nu cred.

Dar i-au adus la spital, că nu mai puteau să respire acasă! Fac un CT şi, surpriză… 80-90 % afectare pulmonară. Şi începe apoi să se revolte, că de ce stau în UPU cu zilele?”, a scris, vineri, pe Facebook, medicul Amin Zahra de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

„De două luni se spune că nu sunt locuri în secţiile de ATI, dar tu ai văzut pe undeva că paturile stau goale şi medicii stau la ţigară. Şi dacă printr-o minune ajunge pacientul în secţia de ATI, “tu” ce zici!?

Păi dacă am fost nesimţit încă de la început, hai să continui şi acum …şi ce faci!? Da, îl înveţi pe medic medicina! Suntem sunaţi să ni se spună cum să îi tratăm, ce flux de oxigen să-i dăm, ce substanţe avem voie să folosim”, a adăugat medicul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.