Un medic ATI din București a fost găsit mort. Surse spun că s-a sinucis: „A fost un șoc pentru noi toți”

institutul fundeni
Foto: PheonixRo / Wikipedia.org

Un medic ATI de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” din București a fost găsit mort într-un vestiar, relatează Știrile PRO TV.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost găsit de o infirmieră. Potrivit surselor citate de postul de televiziune Antena 3 CNN, medicul ATI s-ar fi sinucis vineri dimineață.

„Da, am aflat și eu, cu mare durere, pentru că a fost un coleg extraordinar, cu totul special, l-am apreciat. Nu mi-a fost rezident, l-am cunoscut însă la întâlnirile noastre periodice și l-am apreciat în mod deosebit pentru inteligența sa, pentru elocința sa, era unul din lupii tineri care promitea enorm și a fost un șoc pentru noi toți să aflăm că a plecat dintre noi în modul acesta.

Încă o victimă pe altarul am putea spune acestei specialități care este dovedit statistic ca fiind profesia cea mai grea din toate meseriile din lume, are cea mai mare rată a suicidului, a tentativelor de suicid, a toxicomaniilor, depresiilor, consulturilor psihiatrice. Statisticile la nivel mondial arată acest lucru, dificultatea extraordinară a acestei specialități care are ca și specific faptul că tratează pacienți în pericol de moarte, indiferent de cauză”, a declarat pentru Antena 3 CNN președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Dorel Săndesc.

Potrivit libertatea.ro, medicul a lăsat un bilet de adio.

Trupul neînsuflețit a fost dus la Institutul Național de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili exact circumstanțele evenimentului.

Dacă ai nevoie de ajutor, sună la:

suicid sinucidere antisuicid

Foto: PheonixRo / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.