Un luptător K1 a murit după ce a fost atacat pe o stradă din Galați

Adrian Florea FOTO Arhiva personală Facebook
Adrian Florea FOTO Arhiva personală Facebook

Adrian Florea, un luptător K1 în vârstă de 34 de ani, a murit la spital după ce a stat mai multe săptămâni la Terapie Intensivă în stare critică. Acesta a fost atacat de patru bărbați și înjunghiat în gât miercuri, 19 august, în zona viaductului către combinatul siderurgic din Galați, potrivit Adevarul.ro.

Cei patru agresori ai lui Adrian Florea sunt deja în arest preventiv, iar acum nu mai sunt acuzați de tentativă de omor, ci de crimă. Scandalul care a dus la moartea sportivului ar fi pornit de la o aparentă șicanarea în trafic, însă potrivit unor informații neoficiale, citate de adevarul.ro, anchetatorii merg și pe pista că ar fi fost o răfuială între clanuri interlope.

Potrivit raportului întocmit de Poliție, unul dintre cei patru s-ar fi întâlnit cu victima pe o stradă, cel din urmă reproșându-i că ar fi condus încet și a încurcat traficul. După câteva zile, în timp ce mergea la un magazin, Florea s-a întâlnit cu o gașcă de indivizi și a început o încăierare cu spray-uri lacrimogene, bâte și cuțite. Niciunul dintre cei patru nu recunoaște că a avut arme albe.

Potrivit Adevărul, cel care ar fi dat lovitura ucigaşă, Sorin Eugen Onilă (membru al clanului omonim) susţine ca a găsit pe jos cuţitul cu care avea să îl înjunghie în gât pe Adrian Florea. „În momentul în care persoana vătămată a intenţionat să urce în maşină, am primit un jet de spray în faţă, din cauza căruia nu am reuşit să mai văd deloc, moment în care am lovit cu cuţitul pe care îl aveam în mână”, s-a justificat Onilă la audieri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.