Un lider AUR îl acuză pe George Simion că a organizat „petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie”

iulian câcău
Iulian Câcău. Foto: Facebook

Fostul președinte al organizației AUR Satu Mare, Iulian Câcău, a anunțat că demisionează din partid, unul dintre motive fiind faptul că liderul George Simion a organizat petreceri la care „s-au săvârșit acte de preacurvie”.

„După ce acest partid a ajuns partid parlamentar, au apărut fripturiștii, pe care eu NU i-am acceptat în organizația pe care o conduceam, personaje expirate politic, oameni care atât profesional cât și personal nu au demonstrat nimic! Aceștia făceau vizite dese prin biroul lui George Simion, promiteau marea cu sarea, iar George mi-i trimitea și mi-i impunea (am dovezi înregistrări, convorbiri, chiar și propuneri nu tocmai ortodoxe). Bineînțeles că deja ceea ce discutasem cu Simion în 2019, cu ceea ce se întâmpla în toamna lui 2021 era total diferit. Colegii din AUR Satu Mare stiu cel mai bine prin ce am trecut atât eu cât si fiecare dintre ei, ce personaje s-au impus de la centru și ce comportament violent, totodată limbaj vulgar afișează George Simion în particular, atunci când nu faci cum vrea el (adică sa accepți oamenii pe care el îi impune în organizație)”, a scris Câcău într-o postare pe Facebook.

El a mai spus că se aștepta ca acest proiect să fie altceva, dar a constatat că în toate filialele din țară exista aceeași problemă: „politică NOUĂ cu oameni VECHI”.

„Fariseismul pe care acest lider îl practică este de-a dreptul grotesc, să te folosești de imaginea bisericilor creștine, iar tu să organzezi congresul partidului duminica în timpul Sfintei Liturghii, să inițiezi acțiuni și proteste duminica când oamenii sunt chemați la rugăciune, să organizezi petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie și să te numești creștin-familist e total deplasat! (…) De aceea dragii mei, fiind dezamăgit de tot ceea ce a livrat acest lider, de la care mă așteptam măcar să aibă cei 7 ani de acasă, am decis să nu mai fac parte din acest proiect dictatorial pe care îl conduce!”, a mai acuzat fostul membru AUR.

Claudiu Târziu, liderul grupului parlamentar AUR din Senat, a declarat că acuzațiile aduse lui George Simion sunt nefondate și că cel care îl acuză nu a adus nicio dovadă a afirmațiilor pe care le-a făcut, potrivit Digi 24.

Târziu a mai spus că, spre deosebire de alte partide care se dezbină, AUR va rămâne unit.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.