Un jaf ca într-o comedie: „Toată lumea la pământ! Dați-mi toți banii!” Reacția clienților e de milioane

Foto: Captură Facebook

Un hoț care a năvălit într-un salon de manichiură din Atlanta, SUA, și le-a cerut clienților să-i dea toți banii, nu a avut parte de reacția dorită.

Imaginile filmate cu incidentul, care a fost surprins de o cameră de supraveghere, s-au viralizat pe internet. Întreaga întâmplare pare desprinsă dintr-un film de comedie.

Tânărul hoț a dat buza în salon având o mână acoperită cu o geantă, ca și cum acolo ar fi avut o armă.

„Toată lumea la pământ! Dați-mi toți banii!”, a țipat el la clienți. Se pare însă că nu a fost deloc convingător deoarece nimeni nu a reacționat. Oamenii au continuat să stea pe scaune și nu au schițat niciun gest de a-i da hoțului bunurile pe care le aveau asupra lor.

„Goliți-vă buzunarele, dați-mi toți banii!”, a strigat el din nou.

Situația devine apoi și mai halucinantă. Hoțul se îndreaptă spre angajatul de la tejghea și îl amenință cu „arma” ascunsă. „La pământ, dă-mi banii!”, strigă tânărul, dar angajatul nu-l bagă în seamă și răspunde la telefonul care suna de ceva vreme.

Fără să reacționeze la solicitările hoțului, angajatul continuă să vorbească la telefon și se duce în spatele salonului.

Între timp, una dintre cliente – singura care a reacționat pe parcursul tentativei de jaf – s-a ridicat încet și s-a îndreptat spre ieșire. Hoțul s-a dus spre ea și i-a luat telefonul mobil din mână, după care s-a întors din nou cu fața spre salon și a țipat: „Voi toți, dați-mi tot ce aveți!”

Însă, din nou, nimeni nu a reacționat. Tânărul a mai așteptat câteva secunde, după care a ieșit din magazin. La intrare a dat peste femeia care ieșise anterior din salon. Aceasta nu fugise, ci aștepta în fața ușii.

„Unde sunt banii?”, a întrebat iarăși hoțul.

„Nu am niciun ban”, a răspuns femeia, iar tânărul a plecat.

Hoțul – care a reușit să fure până la urmă doar un telefon mobil – este căutat acum de poliție.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.