Un infractor a fost scăpat de polițiști pe aeroport. A plecat cu mâinile în buzunare

Polițiștii de frontieră de la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca au scăpat un bărbat condamnat în Anglia. Acesta a fost identificat printre pasageri.

Bărbatul este din Huedin și a fost condamnat la 1 an și jumătate de închisoare în Anglia. De asemenea, este cercetat și pentru alte fapte în alte țări. În momentul în care polițiștii de la frontieră au scanat documentele, a apărut că este dat în urmărire.

A fost condus spre o altă poartă a aeroportului, nefolosită în acel moment, pentru a fi dus mai apoi într-o încăpere, de unde urma să fie dus la secția de poliție. În doar cateva secunde, într-un moment de neglijență din partea agenților, bărbatul a ieșit din terminal, a urcat într-un taxi și a plecat.

La câteva străzi distanță, când taximetristul a oprit la un semafor, bărbatul a coborat din masina, fara sa plateasca, si s-a facut nevazut. Imediat s-a dat alarma si au fost instituite filtre la iesirile din oras, pentru prinderea acestuia, dar pana la aceasta ora, nu a fost gasit. 

„În data de 21.12.2021, la ora 19:45, pe Aeroportul International din Cluj Napoca,  din direcția Luton, un cetățean român a fost înapoiat de autoritățile din Marea Britanie. Acesta a fost preluat de la aeronava de către un polițist de frontieră în vederea efectuării formalităților de intrare în țară.

Pe timpul verificărilor suplimentare în linia a doua de control, derulate în astfel de situații, bărbatul a profitat de un moment de neatenție al polițistului, s-a amestecat in mulțime și a ieșit din incinta aeroportului. În urma verificărilor s-a stabilit ca bărbatul, domiciliat pe raza județului Cluj,  figurează în atenția autorităților române, pentru infracțiuni la regimul circulației.

Imediat au fost formate echipe operative, fiind alertate structurile locale ale poliției și jandarmeriei, in vederea depistării persoanei in cauza. Cercetările continuă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale. Totodată, la nivelul instituţiei au fost demarate verificări interne în vederea stabilirii împrejurării în care s-a produs evenimentul şi au fost dispuse măsuri pentru a preîntâmpina astfel de situaţii”, arată Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.