Un hacker a încercat să otrăvească sursa de apă a unui oraș din SUA

Foto: Pixabay

Un hacker a obținut acces la sistemul de alimentare cu apă a unui oraș din statul american Florida și a încercat să pompeze în acesta o cantitate ”periculoasă” de substanță otrăvitoare.

Hackerul a crescut nivelul de sodă caustică, hidoxid de sodiu, din sistemul de tratare a apei din orașul Oldsmar.

Soda caustică este folosită în cantități mici pentru a controla aciditatea apei, însă în cantități mari poate provoca multe probleme de sănătate.

Hackerul nu a fost prins și nicio arestare nu a fost făcută în acest caz. Autoritățile nici nu știu dacă hackerul este din SUA, însă rețeaua de alimentare cu apă a fost atacată cibernetic vinerea trecută, scrie BBC.

Hackerul a crescut concentrația de hidoxid de sodiu din apă de la 100 de părți dintr-un milion la 11.100 de părți la un milion.

Operatorul care verifica rețeaua a redus imediat concentrația la normal. Soda caustică este folosită pentru curățarea țevilor, este foarte corozivă și poate afecta pielea și ochii.

Înghițirea provoacă rănirea gurii, a gâtului și a stomacului, provocând greață, vomă și diaree.

Rețeaua de apă a orașului Oldsmar deservește numeroase afaceri, dar și 15.000 de locuitori.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.