Un gorjean a murit la o zi după ce a fost vaccinat cu AstraZeneca

FOTO: WiR_Pixs/Pixabay.com
FOTO: WiR_Pixs/Pixabay.com

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Târgu Jiu, a murit a doua zi după ce a fost vaccinat cu o doză din lotul suspect AstraZeneca – ABV 2856.

Aproape 1.500 de alte doze din lotul cu probleme au fost administrate în Gorj, mare parte din ele fiind administrate cadrelor didactice.

Gorjeanul decedat lucra la Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj. Acesta a murit în urma unui infarct miocardic acut, în data de 1 martie, după ce fusese vaccinat cu AstraZeneca în 28 februarie.

Decesul nu a fost încadrat ca moarte suspectă, astfel că nu se poate stabili dacă vaccinul a fost cel care i-a grăbit sfârșitul bărbatului din Târgu Jiu.

Potrivit EuropaFM, victima nu avea probleme de sănătate.

Ca urmare a suspendării vaccinării cu acest ser, trei centre de vaccinare din Gorj au fost închise, în toate fiind folosite doze din lotul suspect.

Mai multe persoane au decedat în Europa în ultimele zile, după ce au fost vaccinate cu AstraZeneca.

Premierul Florin Cîțu face, însă, apel la calm:

”În ceea ce privește tipul de vaccin care este în discuție în spațiul public, Agenția Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă legătură între cele câteva cazuri și vaccin. La nivel european sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate cu acest vaccin”, a declarat Cîțu.

Autoritățile de la București au decis să suspende vaccinarea cu dozele rămase din lotul ABV 2856.

Au fost astfel retrase 4.257 de doze care se găseau în centrele de vaccinare din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dolj, Gorj, Iași, Neamț, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui.

Până acum, în România, au fost administrate peste 77.000 de doze din lotul suspect.