Un episod de frig și zăpezi se anunță în România. Va ninge în toată țara

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii anunță că în următoarele zile o masă de aer polar va reduce semnificativ temperaturile în toată țara. Scăderea temperaturilor se va resimți începând de sâmbătă noapte în zonele intercarpatice, unde minimle vor coborî sub -10 grade Celsius.

De duminică, masa de aer polar se va extinde în toate regiunile, iar vremea va fi mai geroasă în vestul țării. Valorile minime vor trece de -10 grade Celsius în unele zone. În depresiuni din Transilvania e posibil ca temperaturile să coboare până la -20 de grade Celsius.

De duminică și până miercuri temperaturile maxime vor cuprinse între -8 grade Celsius în depresiuni până la 0 și -1 grad în zonele din sudul țării. Meteorologii mai spun că temperaturile vor fi chiar mai scăzute decât ar trebui să fie în mod normal în această perioadă.

De asemenea, masa de aer rece vine cu precipitații în toată țara. La început va fi un amestec de ploaie, lapoviță și apoi se va transforma în ninsoare în toată țara. La munte se va depune un strat consistent de zăpadă.

Aceste fenomene meteorologice vor fi însoțite și de vânt, nu doar la munte, ci și în zonele mai joase.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.