Un englez a călătorit în cel mai vechi tren de noapte din România și a povestit întreaga experiență | VIDEO

Albie Pearce, un englez pasionat de călătorii, a strănătut România din Timișoara până la Iași cu trenul. Călătoria lungă de 811 kilometri a durat 16 ore și 20 de minute.

Vagonul în care a călătorit a fost construit în 1965 în Germania și a fost cumpărat de CFR, la mâna a doua, de la Deutsche Bahn. În camera în care a dormit i-au plăcut paturile.

„Sunt excelente. Par mult mai largi decât media, ceea ce era grozav de văzut. Salteaua era, de asemenea, confortabilă și avea doar cantitatea potrivită de căptușeală. Sub saltea veți găsi un mic suport care va ridica partea superioară a patului. Asta îți permite să te așezi confortabil în timp ce citești o carte sau stai pe telefon”.

Bineînțeles, în camere nu au lipsit micile defecțiuni: plasticul prizei de alimentare de abia se mai ținea. De asemenea, s-a desprins mânerul de închidere/deschidere a geamului, fapt care i-a ridicat mici probleme.

„Am observat și semnul din dulap care saluta pasagerii în germană, engleză, franceză și italiană. Semnul este de cel puțin 30 de ani întrucât în ​​partea de jos erau prezentate logo-uri ale companiilor de cale ferată din Germania de Est și Germania de Vest”, fapt care arată și vechimea mobilierului.

Albie Pearce susține că adormit excelent, în jur de nouă ore: „Asta a fost o noapte cu adevărat confortabilă. Deși aceste vagoane au 60 de ani, cu siguranță oferă mult confort”.

După 16 ore și jumătate s-a ajuns, în sfârșit, la Gara Iași. „Sosirea a fost întârziată cu 13 minute, iar după standardele românești acest lucru nu este rău.

Prețul călătoriei a fost 325,45 lei. „Mi-am rezervat biletul cu 10 ore înainte de plecare. Camera mea privată a costat circa 325 lei, ceea ce cred că este un excelent raport calitate-preț pentru o călătorie lungă cu trenul, care are inclusă și cazarea de noapte”.

„În general, mi-a plăcut foarte mult această călătorie. Vagonul este foarte vechi și călătoria este destul de accidentată, dar confortul și spațiul disponibil au fost excelente, vagoanele din anii 1960 oferind o ambianță cu adevărat autentică”, a fost concluzia englezului în urma călătoriei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.