Un elev de clasa a III-a învață singur în școală, după ce toți părinții au decis să nu-și mai trimită copiii la școală

elev
Foto: akshayapatra / pixabay.com

Un elev de clasa a III-a din județul Dâmbovița, mutat la 3 școli pe motiv că ar fi agresiv, a ajuns să învețe singur în actuala școală deoarece părinții elevilor refuză să îi mai ducă pe copii la școală, relatează Edupedu.ro.

Elevul ar avea un comportament agresiv față de colegi și față de profesori. Din acest motiv, toți părinții celor aproximativ 150 de copii care merg la școala din Valea Voievozilor, comuna Răzvad, nu îi mai duc pe elevi la școală de teama elevului mutat acolo recent.

Copilul a început cursurile aici la data de 6 martie, însă învățătoarea s-a văzut nevoită să îi predea doar lui. Părinții tuturor elevilor din școală au constituit un grup și au anunțat că refuză să aducă la școală copiii, de teamă să nu fie agresați de acest elev.

Băiatul a fost transferat de la Școala Gimnazială Coresi din Târgoviște, unde și-ar fi agresat colegii.

Directoarea școlii Gimnaziale Coresi, Georgeta Gogeanu, a declarat că instituția a luat toate măsurile pe care legea le permite legea: „Tot ce se poate aplica ca sancțiune este observația, mustrarea scrisă însoțită de scăderea notei la purtare. Cu fiecare sancțiune pe care am aplicat-o, comportamentul copilului a devenit și mai violent.

Deși copilul nu este certificat cu cerințe educaționale speciale, în permanență, minim un adult din instituția școlară se află în preajma sa. Din nefericire, uneori suntem 3, 4, 5, 6 și nu reușim să facem față.”

Cazul copilului a fost evaluat de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, la domiciliu, în prezența reprezentantului legal, constatându-se faptul că minorul nu se afla într-o situație de abuz, neglijare sau exploatare alături de părinți, astfel încât nu s-a impus instituirea unei măsuri de protecție specială.

Părinții au fost invitați la sediul instituției pentru includerea copilului într-un program de consiliere psihologică, însă au transmis că vor apela la serviciile unui psiholog privat.

Unii părinți au depus și plângeri penale la poliție în urma incidentelor de la școală în care a fost implicat băiatul, mai notează Edupedu.ro. Poliția efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire, amenințare, distrugere și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Foto: akshayapatra / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.