Un elev a venit la școală cu un pistol cu bile și a tras într-o colegă

rovinari pistol cu bile
Pistolul cu bile folosit de elev. Foto: Jandarmeria Gorj (Facebook)

Un adolescent de 16 ani a mers la școală cu un pistol cu bile și a tras într-o colegă. Fata a fost lovită în picior și în mână dar, din fericire, nu a suferit răni.

Un echipaj de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Gorj a fost sesizat de un agent de pază de la o instituție de învățământ din localitatea Rovinari că un elev are asupra sa un pistol cu bile.

Jandarmii împreună cu agentul de pază au mers în sala de clasă în care se aflau mai mulți elevi, unde au descoperit un elev de 16 ani care avea asupra sa un pistol cu bile. Băiatul trăsese într-o colegă, iar fata fusese nimerită în picior și în mână, fără să-i fie provocate răni, a anunțat Jandarmeria Gorj într-un comunicat de presă.

Elevul care deținea pistolul a declarat că l-a cumpărat dintr-un bâlci și, în joacă, împreună cu un alt coleg, a tras cu pistolul cu bile asupra fetei.

Băiatului i-au fost întocmite actele de sesizare cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,port fără drept al armelor neletale în sediul instituţiilor publice”, faptă prevăzută de art.372, alin. 3 din Codul Penal.

„Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă”, prevede articolul.

Articolul se referă la următoarele arme:

  • cuțitul, pumnalul, boxul sau obiecte similare
  • arme neletale care nu sunt supuse autorizării
  • dispozitive pentru șocuri electrice
  • substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant

Documentele, precum și pistolul și recipientul cu bile, au fost predate de jandarmi către Poliția Orașului Rovinari, pentru continuarea cercetărilor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.