Un deputat USR vrea ca sucevenii să nu mai fie obligați să poarte masca în aer liber

Radu Ciornei (USR Suceava). Foto: Facebook

Medicul Radu Ciornei, deputat USR de Suceava, susține că datele oficiale privind infectarea din județ nu mai justifică obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice deschise.

”Dacă am fost primii în carantină dintre Județe cred că acum ar trebui ca Suceava să fie primul Județ în care se ridică o interdicție majoră. Cer ca în Judetul Suceava să nu mai fie obligatorie purtarea măștii în aer liber”, a scris Ciornei pe Facebook.

Deputatul USR spune că solicitarea sa este bazată pe date științifice.

Județul Suceava are cea mai mică rată de incidență a virusului SARS-CoV-2 din România, cu mai puțin de un caz înregistrat la mia de locuitori în ultimele săptămâni.

”Suceava a fost carantinată, Suceava a fost închisă prima. Acum Suceava merită să se bucure de aceeași judecată din partea celor care au bagat-o în carantina!
Toate cifrele de infectare nu mai justifică purtarea măștii în aer liber în Suceava”, a mai spus parlamentarul, care și-a încheiat mesajul cu îndemnul ”Free Suceava”.

Județul din nordul țării a fost cel mai afectat de epidemia de coronavirus în urmă cu un an, la începutul pandemiei, însă în acest moment este cel mai sigur din România.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.