Un deputat PNL dorește instituirea Zilei Naționale a familiilor numeroase

Foto: Pixabay

Matei Dobrovie, ajuns în Parlament pe listele USR, dar trecut la PNL după Referendumul pentru familie, a propus ca 28 octombrie să devină Ziua Națională a familiilor cu trei sau mai mulți copii.

Dobrovie e de părere că ”familiile numeroase contribuie la dezvoltarea echilibrată, la susținerea natalității și la redresarea demografică a oricărui stat”.

”Declararea unei zile naționale a familiilor numeroase este un act de apreciere din partea statului român pentru aceste familii, menit să promoveze valorile importante în familie și să sporească gradul de conştientizare a societății privind problemele și nevoile acestora”, a explicat deputatul PNL.

Matei Dobrovie crede că familiile numeroase ”sunt printre cele mai vulnerabile mai ales în contextul pandemiei de coronavirus și trebuie să beneficieze de recunoaștere socială oficială, precum și de o politică de sprijin adecvată, astfel încât accesul lor la bunuri și servicii să fie îmbunătățit, să nu fie discriminate ori dezavantajate în raport cu celelalte familii mai mici.”

Deputatul mai spune că familiile mai numeroase au cheltuieli mai mari, adăugând că doar prin sprijinirea acestora se poate domoli criza demografică cauzată de migrația extrem de ridicată, în România.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.