Un deputat AUR a sunat mai mulți parlamentari în miezul nopții ca să-i înjure. Ce spune George Simion

ciprian titi stoica
Ciprian Titi Stoica. Foto: AUR

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica a sunat în noaptea de marți spre miercuri, pe la orele 3-4, mai mulți parlamentari de la PSD și PNL, pe care i-a înjurat și amenințat, relatează Știrile PRO TV, care notează și că Stoica s-ar fi aflat în stare de ebrietate.

Cu o zi înainte, deputatul fusese sancționat de Biroul Permanent al Camerei Deputaților cu reducerea indemnizației de parlamentar cu 50%, timp de 6 luni, din cauza actelor de violență fizică pe care le-a comis în plen.

Supărat din cauza sancțiunii, Stoica i-a sunat în plină noapte ca să-i înjure pe deputații Gabriel Andronache (PNL), Nelu Tătaru (PNL), Florin Roman (PNL), Gheorghe Şoldan (PSD), dar și pe alți parlamentari care nu i-au răspuns la telefon.

Înregistrarea convorbirii dintre Gheorghe Şoldan şi Titi Stoica a fost difuzată de România TV. Dincolo de injurii, Stoica l-a și amenințat pe Șoldan.

„Băi, să nu vii mâine la Parlament. Dacă vii, îţi rup chiloţii”, a spus deputatul AUR.

Șeful AUR, George Simion, a declarat la postul de televiziune România TV că Stoica va fi exclus din partid.

„Omul ăsta are o problemă cu alcoolul, e un păcat. Ştiam de problema lui, a recidivat. Mulţi români suferă de această patimă. Nu face cinste nici partidului nostru, nici Parlamentului României, cum nici cei de la PSD şi PNL nu fac cinste Parlamentului României. Da, o să-l excludem din rândurile noastre pe domnul deputat Ciprian Titi Stoica. Trebuie să fim intransigenţi, dacă vrem să curăţăm Parlamentul acela şi noi alegem de fiecare dată să dăm un exemplu”, a spus Simion.

Ciprian Titi Stoica a declarat pentru „Adevărul” că va depune plângere penală împotriva membrilor comisiei juridice și a membrilor Biroului Permanent care au luat decizia sancționării sale.

Totodată, deputatul nu a negat că și-ar fi sunat colegii, însă a susținut că nu poate consuma băuturi alcoolice pentru că este sub tratament.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.