Un cuplu a cumpărat o pizza și a avut parte de o surpriză uriașă când a deschis cutia

pizza svastică
Foto: Jason Laska

Un cuplu din Ohio, SUA, a descoperit cu stupoare că pizza pe care a cumpărat-o avea o svastică realizată din felii de salam, relatează CNN.

„Astfel de lucruri păstrează ura vie în lume. Cu toții avem nevoie de exact opusul în acest moment”, a declarat Jason Laska, bărbatul care a cumpărat pizza, pentru sursa citată.

Laska a povestit că se întorcea acasă și s-a oprit să ia o pizza pe care să o mănânce la cină alături de familia sa. El a cumpărat o pizza caldă, gata preparată, de la un fast food numit Little Caesars.

Când a deschis cutia acasă, a rămas uimit când a văzut că feliile de salam fuseseră aranjate în formă de svastică, simbolul folosit de naziști.

„Efectiv am rămas fără cuvinte preț de câteva momente. Misty (soția sa – n.r.) m-a întrebat dacă am comandat-o și dacă au făcut-o atunci și mi-au dat-o mie în mod intenționat, gândindu-se că au vrut să mă atace deoarece m-au stereotipizat în vreun fel”, a relatat el.

Bărbatul a încercat să sune la magazin înainte de ora 22.00, ora închiderii, dar linia era ocupată.

„În acel moment am postat imaginea pe rețelele de socializare, dorind să ne exprimăm nemulțumirea și să le arătăm rudelor și prietenilor ce fel de loc e Little Caesars”, a explicat Laska.

Doi angajați au recunoscut fapta și au fost concediați imediat, a declarat pentru CNN Jill Proctor, purtător de cuvânt al Little Caesar Enterprises.

„Avem zero toleranță pentru rasism sau pentru discriminare sub orice formă. Suntem foarte dezamăgiți că s-a întâmplat acest lucru, deoarece acest comportament este complet împotriva valorilor noastre. De asemenea, am luat legătura cu clientul pentru a discuta personal cu el”, a spus el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.