Un copil de 14 ani din Republica Moldova a trecut Prutul înot în România. Își dorea să ajungă în Italia, la părinții lui

FOTO: Poliția de Frontieră
FOTO: Poliția de Frontieră

Un băiat în vârstă de 14 ani, care a fost lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, a fost găsit de polițiștii de frontiera în zona localității vasluiene Drânceni. Acesta a reușit să traverseze Prutul înot și dorea să ajungă în Italia, la rudele sale.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră Iaşi, o patrulă mixtă, formată dintr-un poliţist de frontieră român şi un poliţist de frontieră din Republica Moldova, care desfăşura activităţi de supraveghere a frontierei pe teritoriul Republicii Moldova, a informat că a observat, pe direcţia localităţii frontieră Drânceni, o persoană care se îndreaptă de la malul râului Prut spre interior.

„În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi s-au deplasat la faţa locului, pentru verificări. În apropierea localităţii, colegii noştri au găsit un tânăr dezorientat care nu avea documente de identitate asupra sa, iar în bagajul sumar pe care îl avea, erau haine ude şi un telefon mobil.

În urma verificărilor efectuate şi din declaraţiile persoanei, poliţiştii de frontieră au stabilit că tânărul este un minor în vârstă de 14 ani, cu cetăţenie română şi italiană şi că fusese lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, întreaga lui familie fiind în Italia, la muncă. Acesta a declarat că a traversat râul Prut înot, din Republica Moldova, în România, cu intenţia de a ajunge la rude, în Italia”, potrivit comunicatului.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, copilul fiind preluat de lucrători din cadrul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.