Un consilier județean PSD și-a dat demisia, după ce a publicat poze trucate cu președintele Klaus Iohannis

Consilierul județean PSD Vrancea și-a dat demisia, după ce a postat această fotografie. Foto: Facebook

Consilierul județean Constantin Guguianu, un apropiat al baronului PSD Vrancea Marian Oprișan, a demisionat după ce a publicat pe Facebook o imagine trucată cu președintele Klaus Iohannis în haine militare naziste.

”Ca urmare a acțiunii personale de a redistribui pe rețelele sociale o fotografie trucata cu Președintele României, consilierul județean Constantin Guguianu și-a prezentat luni, 14 ianuarie 2019, demisia din demnitatea publică, dar și din calitățile deținute în cadrul organizației PSD Vrancea. Pe această cale PSD Vrancea se delimitează de acțiunile domnului Constantin Guguianu și condamnă ferm acest tip de comportament!”, se arată într-un comunicat al PSD Vrancea.

Guguianu nu este, însă, singurul membru al PSD care postează pe Facebook imagini defăimătoare la adresa președintelui Klaus Iohannis. Liviu Marian Pop, Olguța Vasilescu și Darius Vâlcov distribuind și ei fotografii trucate cu șeful statului.

Constantin Guguianu, care s-a alăturat PSD în 2004, după ce a trădat PD-ul, a șters fotografia de pe Facebook, iar apoi și-a dat demisia.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a anunțat pe pagina de Facebook că ”a luat la cunoștință, cu maximă îngrijorare, despre gestul pe care consilierul județean Vrancea, Constantin Guguianu, l-a făcut pe pagina sa de Facebook”, avertizând că ”astfel de comunicări, făcute de către un demnitar al statului, pot atrage și încuraja totodată, derapaje grave”.