Un cheeseburger de la Carrefour cu oxid de etilenă peste limită a fost retras de ANSVSA

FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com
FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com

Ca urmare a unei alerte europene privind prezența peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de semințe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea unui mini cheeseburger de la Carrefour, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a decis retragere tuturor acestor produse de pe piață.

Produsul Mini Cheeseburgers Carrefour aparține Bretzel Burgard, compania Carrefour România SA a retras de pe piață, potrivit ANSVSA.

În aceste produse s-a detectat prezenţa peste limite a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului.

Potrivit sursei citate, oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

Retailerul recomandă persoanelor care au cumpărat aceste produse să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, se menţionează în informarea transmisă către consumatori și care este publicată din 10 noiembrie pe site-ul ANSVSA. Aceasta este activă până la data de 23 noiembrie 2020.

FOTO: ANSVSA
FOTO: ANSVSA
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.