Un cardiolog spune ce mânăncâ în fiecare după-amiază

FOTO: Couleur/Pixabay.com
FOTO: Couleur/Pixabay.com

Dr. Sandhya K. Balaram, MD, PhD, șeful Departamentului de Chirurgie Cardiotoracică de la New York-Presbyterian Brooklyn Methodist Hospital și profesor asociat de chirurgie clinică la Weill Cornell Medicine, spune că există o gustare pe care îi place să o mănânce cu regularitate: floricele de porumb.

„Această gustare este bună pentru sănătatea inimii, deoarece este bogată în fibre și săracă în calorii”, explică ea. În timp ce fibrele sunt adesea considerate un nutrient important pentru sănătatea intestinelor (ceea ce este adevărat), dovezile științifice arată că sunt importante și pentru sănătatea inimii.

O dietă bogată în fibre este legată de un risc mai mic de boli cardiovasculare. Fibrele pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL, ceea ce ajută la scăderea riscului de boli de inimă.

După cum a subliniat Dr. Balaram, floricelele de porumb sunt, de asemenea, sărace în calorii. O ceașcă de popcorn are doar 31 de calorii. Gustările sărace în calorii sunt benefice pentru sănătatea inimii, deoarece consumul excesiv de calorii poate provoca obezitate, care este un factor de risc pentru bolile de inimă.

Este important de reținut că nu toate floricelele de porumb sunt la fel de sănătoase ca cele făcute la aragaz. Unele floricele de porumb, în special cele pentru microunde, sunt bogate în sodiu și grăsimi saturate, care sunt nocive pentru inima atunci când sunt consumate în exces.

De asemenea, în loc să adăugați sare la floricelele de porumb, luați în considerare adăugarea de condimente și ierburi care sunt legate de beneficiile pentru sănătatea inimii, cum ar fi turmericul, usturoiul, feniculul sau mărarul.

„Construirea unor alegeri alimentare bune ca un obicei duce la niveluri mai scăzute de boli cardiovasculare care pot rezulta din hipertensiune arterială, diabet de tip 2 și obezitate”, spune Dr. Balaram. Dar ea recunoaște că acest lucru poate fi mai ușor de spus decât de făcut, adăugând: „De multe ori, ne îndreptăm spre ceea ce este ușor de găsit și pare apetisant.”

Ținând cont de acest lucru, Dr. Balaram recomandă să planificați din timp și să aveți gustări sănătoase pentru inimă, gata de consum. În acest fel, atunci când apare o poftă, puteți pur și simplu să ajungeți la ea, în loc să vă rezervați timp pentru a o pregăti.

„Asigurați-vă că faceți gustările sănătoase ușor accesibile, plasate în partea din față a frigiderului sau a cămării, dacă prepararea acestora vi se pare dificilă”, recomandă Dr. Balaram, potrivit parade.com.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.