Un campion mondial la robotică și-a pierdut viața într-un accident rutier care a avut loc în Timișoara

Daniel Tol FOTO: Facebook
Daniel Tol FOTO: Facebook

Daniel Tol, în vâstă de doar 19 ani, membru al echipei de robotică Delta Force din Arad, care a câștigat titlul mondial în 2022 la competiția „FIRTS Tech Challenge World Championship”, a murit într-un accident rutier grav care a avut loc în Timișoara.

În accident au fost implicate mașina în care era tânărul alături de alte trei persoane și o autoutilitară de transport public.

„Suntem şocaţi de vestea tristă pe care am primit-o, nu îmi găsesc cuvintele să îmi exprim durerea. Dănuţ era membru al Delta Force încă din al doilea an de existenţă a echipei, adică de mai bine de patru ani. Era un copil foarte dedicat şi pasionat de robotică şi era implicat în noul proiect FIRST Robotics, care va avea campionat luna viitoare la Istanbul şi unde suntem singura echipă participantă din România”, a declarat Corina Botoşan, mentorul echipei de robotică Delta Force.

Daniel Tol era student la Universitatea Politehnică din Timișoara, în primul an.

Accidentul a avut loc pe bulevardul Corneliu Coposu din Timișoara. ISU Timiș a transmis că în autoturism au fost identificate patru victime încarcerate, dintre care două conștiente, cu multiple traumatisme, iar alte două, un bărbat și o femeie, au fost declarate decedate.

Potrivit adevarul.ro, șoferul mașinii, un tânăr de 18 ani, avea permis de mai puțin de 3 luni și conducea cu o viteză foarte mare. El a pierdut controlul volanului și mașina a intrat pe contrasens, unde s-a lovit de zid, după care a fost proiectată în autospeciala Societății de Transport Public Timișoara în care se aflau mai mulți muncitori.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.