Un bloc din București a fost distrus de compania unui deputat ALDE. Firma a încasat și 230.000 de euro

Sursa foto: g4media.ro

9 apartamente ale unui bloc din sectorul 2 al Capitalei sunt puternic afectate de infiltrații, după ce reabilitarea termică s-a dovedit a fi o lucrare de mântuială.

Reabilitatea a fost începută de o firmă din Bacău, Consizio serv SRL, care ulterior a renunțat la lucrări, a intrat în insolvență și apoi în faliment, informează g4media.ro.

În blocul W1, din zona Vatra Luminoasă, numărul 70, trăiesc 44 de familii și circa 100 de oameni. Anveloparea a fost decisă de un ordin din 2010, dar construcțiile, în loc să îmbunătățească viața oamenilor și aspectul imobilului, a distrus de-a dreptul 9 dintre apartamente.

Unul dintre acestea a fost atât de rău avariat încât proprietarii au fost nevoiți să se mute. Tencuiala le pica, mucegaiul apăruse de peste tot, instalația electrică s-a scurtcircuitat. Și o bătrână de 94 de ani se numără printre victime, fiind nevoită să așeze în mijlocul casei vase de fiecare dată când plouă sau ninge. Izolația de pe acoperișul blocului este desprinsă și, pe alocuri, spartă.

Firma din Bacău s-a ales cu o mulțime de contracte de anvelopare. ”Având mai multe pachete licitate şi câştigate, a avut subcontractori la acest imobil în număr de trei. Fiecare a făcut câte o bucată după care nu au mai avut capabilitatea să meargă mai departe şi a preluat o altă companie subcontractantă”, spune vicepreședintele asociației de locatare și, totodată, unul dintre proprietarii de apartamente afectate.

Însă, firma Consizio serv a intrat în faliment, iar subcontractorii au renunțat la lucrări. Contractul a fost reziliat abia în octombrie 2018.

Firma a fost deținută de deputatul ALDE de Bacău, Avram Constantin. El a fost acționar unic al Consizio Serv SRL.

Ce spune deputatul ALDE

Deputatul ALDE spune însă că firma nu a fost condusă de el, în ciuda datelor publice. „Greşit. Firma „Consizo” nu a fost condusă de mine. Eu sunt acţionarul majoritar la o firmă care datorită neplăţilor din circuit şi-a încetat activitatea. (…) Ca orice om regret astfel de situaţii, dar faptul ca firma nu a fost plătită la timp şi nemaiavând resursele financiare necesare continuării activităţii, lucrurile s-au blocat. Absolut tot”, a declarat acesta pentru TVR. El spune că pagubele ar putea fi acoperite din banii de garanţie pe care Primăria Sectorul 2 i-a oprit firmei de construcţie.

Ce spune administrația Sectorului 2

Întrebat dacă a avut cunoștință de această situație și ce anume are de gând să facă pentru a-i ajuta pe proprietarii celor 9 apartamente afectate, șeful reabilitărilor din Sectorul 2 spune că anveloparea blocului (care presupune refacere completă a acoperişului și a instalațiilor) va trebuie refăcută cu un alt constructor, prin licitație publică. „Nu este normal, dar firma este în faliment. Am reziliat contractul. Nu mai avem cu cine lucra. Toate apartamentele vor fi refăcute, iar costurile le vom recupera prin instanţă de la constructorul iniţial”, a declarat Dan Coveșanu, șeful serviciului reabilitare din Sectorul 2.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.