Un bătrân a fost abandonat de familie în spital. Și-a petrecut Crăciunul pe o targă

FOTO: stevepb/Pixabay.com
FOTO: stevepb/Pixabay.com

Medicii de Unitatea de Primiri Urgențe din Iași au făcut publică povestea unui bătrân care și-a petrecut Crăciunul în spital, după ce familia a refuzat să-l mai primească acasă după externare.

„Un bărbat de 83 de ani, cu domiciliul în Iaşi, a fost trimis cu ambulanţa acasă după ce a fost consultat de chirurgul de gardă, dar familia a refuzat să îl reprimească. De pe data de 23 decembrie îl ţinem pe o targă în UPU, îi dăm mâncare şi apă şi ne zbatem să îi găsim un loc.

Lucruri pe care nu ar trebui să le facă nimeni din Urgenţă. Nu avem unde să îl dăm, iar familia nu îl primeşte, astfel că acesta şi-a petrecut Crăciunul la noi”, a declarat, pentru Agerpres.ro, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Bătrânul a fost căsătorit de trei ori și are copii din fiecare căsătorie, însă niciunul dintre aceștia nu dorește să-l ia acasă.

Pentru a găsi un loc bătrânului rămas în UPU, spitalul a făcut numeroase demersuri, atât telefonice cât şi în scris, către Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi, Poliţia Municipiului Iaşi, Spital Paşcani – Secţia de Îngrijiri Paleative, precum şi către alte unităţi de asistenţă medico-socială din judeţ.

Reprezentanții spitalului din Iași spun că nu e prima dată când se confruntă cu astfel de situații în care pacienții sunt abandonați de familie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.