Un bărbat gay din Cluj a adoptat un copil dintr-un orfelinat

tată copil
Foto: StockSnap / pixabay.com

Vișinel Bălan, președintele Consiliul Tinerilor Instituționalizați, o organizație non-profit înființată pentru a-i reprezenta pe copiii și tinerii abandonați din România, a anunțat că un tânăr gay din Cluj a reușit să adopte un copil dintr-un orfelinat din țară.

„Prima adopție gay din România?

Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului.

Felicit curajul Direcției pentru Protecția Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări.

În România, anual, aproximativ 9000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, a scris Vișinel Bălan pe Facebook.

„Este un bărbat din Cluj care a intrat în procesul adopției, și-a asumat calitatea de părinte gay, iar DGASPC i-a transmis tânărului că legea nu prevede că n-ai dreptul la a da șansa unui copil la o familie. E din categoria greu adoptabili. Înțeleg că are până în 7 ani (copilul – n.r.). Bărbatul este într-o relație. Înțeleg că nu este primul caz (de adopție gay din România – n.r.), este primul de care am reușit eu să aflu. După ce am postat am descoperit că sunt și alte cazuri care au reușit”, a declarat Vișinel Bălan la postul de televiziune Antena 3.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Foto: StockSnap / pixabay.com