Un bărbat din Rădăuți, supranumit „mâncătorul de femei”, a fost arestat. E suspectat de crime în serie

FOTO: Adevarul.ro
FOTO: Adevarul.ro

Judecătorii Tribunalului București au decis arestarea lui Vasile Lavric, un bărbat din Rădăuți, suspectat de crime în serie. Acesta a fost ridicat zilele trecute de procurori de la Parchetul General și adus la București pentru audieri. Indididul a fost supranumit de presa locală „mâncătorul de femei”.

Potrivit G4Media.ro, procurorul care coordonează ancheta este Romulus Varga, care a instrumentat dosare precum HexiPharma, cazul morții lui Ionuț Anghel și o parte din ancheta dispariției Elodiei, soția lui Cristian Cioacă.

Bărbatul are 62 de ani, este de profesie mecanic, și este considerat suspect pentru dispariția a trei femei care i-au fost soții sau iubite. Acum a dispărut și femeia alături de care și-a petrecut ultimii ani, cu care are 2 copii.

Potrivit Digi24.ro, cel mai probabil, anchetatorii au descoperit probe și în cazul celor trei femei dispărute între 1995 și 2005. Este vorba despre trei surori: Iuliana Iordache (dispărută din 1995, când fata avea 16 ani), Nicoleta Lavric (fostă Iordache, dispărută în aprilie 2005, la 31 de ani) şi Ramona Iordache (18 ani la data dispariţiei; nu a mai fost văzută din iunie 2005).

Vasile Lavric a fost arestat la mijlocul lunii aprilie 2014, petrecându-şi după gratii circa patru luni şi jumătate. Pentru că şi-a susţinut mereu nevinovăţia, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul Botoşani a intrat în greva foamei. Acţiunea sa extremă a continuat mai mult de 55 de zile, el fiind transferat la Penitenciarul Spital Târgu Ocna. La finalul lunii august 2014, măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. La vremea respectivă, el a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor.

Procurorii au susţinut că, în noiembrie 2000, Lavric şi-a lovit soţia de atunci, Nicoleta Lavric, cu un ciocan în cap. Deşi loviturile nu i-au pus femeii direct în pericol viaţa, procurorii au invocat intenţia, modul în care s-a petrecut agresiunea – lovituri de ciocan în cap, pentru a-i reţine infracţiunea de tentativă de omor. Soţia sa a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost externată şi a trăit încă cinci ani alături de soţul ei. A dispărut fără urmă în aprilie 2005. Două luni mai târziu avea să dispară şi Ramona Iordache (18 ani atunci), tânără cu care Vasile Lavric avea un copil în urma unei relaţii extraconjugale.

În acest dosar, Vasile Lavric a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava la trei ani cu suspendare sub supraveghere.

Despre Vasile Lavric, zis „mâncătorul de femei”, a scris pe larg, în urmă cu patru ani, jurnaliștii de la Adevărul.

FOTO: Dănuț Zuzeac/Adevărul

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.