Un român de 45 de ani cu coronavirus a refuzat internarea. Acasă, starea i s-a agravat și a murit

spital medic deces pacient bolnav
Foto: 12019 / pixabay.com

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Galați, depistat pozitiv la testul pentru coronavirus, a refuzat internarea în spital. Acasă însă, starea lui de sănătate s-a agravat, iar bărbatul a murit, relatează publicația locală monitoruldegalați.ro.

„În cursul nopţii trecute (n.r. – marți, 14 iulie 2020), un echipaj SMURD a fost direcţionat către o solicitare venită de la un bărbat de 45 de ani, care, pe data de 12 iulie s-a prezentat în UPU, i s-a recoltat test COVID, a ieşit pozitiv, iar pacientul a cerut să meargă acasă. În cursul nopţii a sunat la 112, părea într-o insuficienţă respiratorie severă. Până a ajuns echipajul de terapie intensivă, pacientul intrase în stop cardio-respirator. S-au încercat manevre de resuscitare, fără rezultat, astfel, s-a declarat decesuls“, a declarat pentru sursa citată Angel Trifan, medic şef UPU-SMURD Galaţi.

„Bărbatul era externat la domiciliu, la cerere, după ce s-a prezentat în UPU pe 12 iulie cu tuse seacă, oboseală, era afebril, simptome apărute în ultimele 10 zile. Pe 12 iulie a refuzat internarea, nu era febril, avea 35,6 grade Celsius“, a precizat dr. Angel Trifan, medic şef UPU-SMURD Galaţi.

Pacientul avea şi obezitate de tip III.

După ce Curtea Constituțională a României a stabilit că izolarea și carantina stabilite prin ordin de ministru sunt ilegale, unii pacienți pozitivi la coronavirus au refuzat să fie internați în spitale și au preferat să stea acasă. Potrivit Constituției României, drepturile și libertățile pot fi îngrădite numai prin lege.

Legea carantinei și izolării a trecut de Camera Deputaților, însă deocamdată nu a fost votată și de Senat.

Până miercuri, 15 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 34.226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.155 au fost externate, dintre care 22.049 de pacienți vindecați și 2.106 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.