Un bărbat care a urcat la volan fără permis a încercat să scape de polițiști transformându-se în simplu pieton

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Un bărbat din Iași, care urcase fără permis la volan, a dat nas în nas cu polițiștii. S-a întâmplat într-un sat din Iași și, ca să scape de sancțiuni, la vederea agenților s-a transformat subit din șofer în simplu pieton. Comportamentul său a fost considerat, însă, suspect de polițiștii care l-au legitimat, scrie Ziarul de Iași.

În urma procesului care a urmat, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii februarie 2020. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, era la volanul unei autoutilitare, pe un drum comunal din Andrieșeni, județul Iași. Fusese la muncă la vie, cu mașina, împreună cu un prieten. Bărbatul se întorcea spre casă, când a dat nas în nas cu o patrulă a Secției 3 Poliție Rurală Popricani.

La vederea polițiștilor, șoferul a oprit și a coborât din mașină, împreună cu pasagerul din dreapta. Apoi a traversat, ca simplu pieton, îndreptându-se spre casă. Comportamentul său a fost considerat, însă, suspect de agenții care l-au legitimat imediat. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie, așa că i-au deschis dosar penal.

A urmat un proces, în urma căruia bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentința a fost contestată, însă, de inculpat, iar avocatul acestuia a cerut amânarea executării pedepsei. O astfel de decizie i-ar fi lăsat ieșeanului cazierul nepătat, scrie sursa citată. Curtea de Apel a respins, însă, marți solicitarea și a menținut ca definitivă prima sentință.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.