Un bărbat care a refuzat să poarte mască a fost pus la pâmânt de jandarmi: „Vreți să ne batem?”

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Reprezentanții Jandarmeriei București a început o serie de verificări după ce doi jandarmi au încătușat, sâmbătă seară, pe stradă, un bărbat care a refuzat că poarte mască de protecție în timpul unei manifestații în apropierea Palatului Parlamentului și nici nu a prezentat acte de identitate.

„Conducerea unităţii a dispus verificarea modului de acţiune al jandarmilor şi respectarea procedurilor. În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării şi de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măştii sanitare de protecţie pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestaţia respectivă au condus persoana la secţia de poliţie, pentru a fi identificată şi sancţionată contravenţional.

Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi Legii 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, transmite Jandarmeria Capitalei.

Pe Facebook au apărut imagini din timpul intervenției jandarmilor. În imagini se aude cum bărbatul susține că este ofițer în rezervă al Armatei.

„Eu sunt ofiţer în rezervă al Armatei. Vreţi să ne batem? Hai să ne batem. Care e problema? Dacă vreţi să ne batem, haideţi să ne batem”, le spune el la un moment dat celor doi jandarmi, care îi ceruseră actele de identitate.

Apoi cei doi jandarmi îl trântesc la părmânt și îi pun cătușe.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.